FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ LİSANSÜSTÜ TEZLERİNİN İNCELENMESİ

Enstitülere bağlı olarak yaptırılan tezlerin bir kısmı yurt dışında yapılmış çalışmaların Türkçe'ye uyarlanarak okullarımızda uygulanması şeklinde yapılmakta diğer bir kısmı ise hemen hemen birbirinin benzeri olmaktadır. Bu da ülkemiz açısından bilime bir katkının olmamasına yol açmaktadır. Bu araştırmanın amacı, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı olarak yapılan Fen Bilgisi Eğitimi ile ilgili tezlerin niteliğini araştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı olarak Fen Bilgisi eğitimi ve öğretimi konularında yapılmış lisansüstü tezler ele alınmıştır. incelenen tezler konu, kaynak, yöntem, evrensel bilime katkısı, özgünlüğü, yöntem ve önerilerin uygulanabilirliği açılarından kategorilere ayrılarak incelenmiştir. Elde edilen veriler ışığında öneriler getirilmiş ve gelecekte yapılacak araştırmalara yol gösterilmiştir.

One group of the thesis that had been done under the management of the institution that they were produced as the adaptation of the studies that had been done in foreign countries. Another group of the thesis are very alike to previous researches that leads to limited contribution to research in terms of the country. The purpose of this study is to research the thesis which had been done in science education at Marmara University, Institution of Educational Science a group of post graduate thesisvvere examined for this purpose under some categories that subject, references, method, contribution to universal knowledge, originality, applicability of the recommendations. Some suggestions were produced under the light of the fınding and new research areas were drawn attention.
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1992
  • Yayıncı: Dokuz Eylül Üniversitesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

PLASTIK SANATLARDA LİSANS USTU EGITIM PROGRAMLARINDA UYGULAMALI ALAN ARAŞTIRMALARI

Bedri KARAYAĞMURLAR

ORTAÖĞRETİM FEN VE MATEMATİK ALANINDA OGRENIM GÖREN YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİN ALDIKLARI EĞİTİMDEN BEKLENTİLERİ, YAŞADIKLARI SORUNLAR ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Neşe BAŞER, Berna GÜNHAN, Güneş YAVUZ

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Gaye KIRAY

ÖĞRETMEN ADAYI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE İLİŞKİN MOTİVASYON KAYNAKLARI

Kürşat YENİLMEZ, M. Bahaddin ACAT

ORTAÖĞRETİM ALAN ÖĞRETMENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS fKOGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN PROFİLİ, BEKLENTİ ve SORUNLARI (OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ)

Hüseyin ANILAN, Pınar GİRMEN, İlknur ŞENTÜRK, Abdulkadir ÖZTÜRK

LİSANSÜSTÜ SANAT EĞİTİMİNDE BİR ÖĞRETİM ALANI OLARAK SANAT ELEŞTİRİSİ

Bekir İnce

GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİNDE DİSİPLİNLERARASI ETKİLEŞİM ve GEÇİRGENLİĞİN LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDEKİ YERİ

Metin İNCE

LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMINA GİRİŞ KOŞULLARININ İRDELENMESİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

Tolga Gök, İlhan Sılay

AKADEMİK PERSONEL OLMADAN LİSANSÜSTÜ EĞİTİM YAPAN BİREYLERİN KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR ÜZERİNE NİTEL ÇALIŞMA: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ - BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

Yasemin SAYAN, Hüseyin AKSU

FEN BİLGİSİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİNDE WEB TABANLI ÖRNEK BİR DERS UYGULAMASI

Bülent ÇAVAŞ, Teoman KESERCİOĞLU